Mostraumen

 

Opplev en 3,5 times World Heritage Tour mellom bratte fjell og dype fjorder inn gjennom det gamle vikingland og den berømte tidevannsstrømmen, Mostraumen.

Turen går fra Zachariasbryggen, like ved det berømte Fisketorget i Bergen. Videre går vi inn til vakre Modalen, landets nest minste kommune med bare rundt 380 innbyggere før den returnerer til Bergen.

På vei ut fra Bergen passerer vi Bryggen som i dag er inkludert i Unesco’s liste over verdens kulturarv, gamle Skuteviken, Sandviken og forbi gamle Bergen. Så på denne turen får en også oppleve Tørrfiskhistorien i Bergen og de unike bygningene. Det er guide med på turene.

Landskapet inn via det gamle Vikingland til Mostraumen er vilt og vakkert. Enda mer vilt og vakkert blir det etter at vi har gått oppgjennom den berømte tidevannselven Mostraumen der majestetiske fjell stiger bratt opp på begge sider av Mofjorden til ca 1200 moh.

Vikingene var etablert langs fjorden og den første vikingekirken ble bygget i 1024. Det ble bestemt på Mostratinget at Hamre kirke skulle være hovedkirke (fjerdingkirke) for hele Nordhordland. I den første kristne tiden var dette trolig den eneste kirken i Nordhordland. Stavkirken ble revet i ca 1620 og den nåværende kriken bygget 1622, deler av den gamle kirken er benyttet i den.

Varighet: 3,5 timer

Avgang: Kl 11 fra Zachariasbryggen v/Fisketorget. Klikk på kart nedenfor.


Sesongpris
oktober & november
(kun lørdag & søndag)

Sesongpris
mai - september

 
 
Gasta Design